TRAMP SVE VIŠE GUBI POVJERENjE BIRAČA :: Semberija INFO ::

 

TRAMP SVE VIŠE GUBI POVJERENjE BIRAČA


Američki predsjednik Donald Tramp smijenio je šefa kampanje nakon što su ankete pokazale značajan pad podrške biračkog tijela i zaostajanje od 15 postotnih bodova za Džoem Bajdenom, a do izbora je ostalo tek nešto više od tri mjeseca.

Bred Paskale, predsjednikov šef kampanje za reizbor je smijenjen, a na njegovo mjesto stiže Bil Stepien, republikanski operativac koji s Trampom sarađuje od 2016.godine.

Paskale, kao viši savjetnik u kampanji, ostaje zadužen za digitalnu strategiju. S Trampom je gotovo od trenutka kada je objavio svoju predsjedničku kandidaturu 2015. godine. Bio je glavni arhitekt njegove kampanje na društvenim mrežama.
 
Prema najnovijoj anketi  bivši demokratski potpredsjednik  Džo Bajden uživa podršku 52 odsto ispitanika, a Tramp 37 odsto.

Ankete pokazuju da Tramp zaostaje iza Bajdena u ključnim državama u kojima mora pobijediti ako želi da ostane u Bijeloj kući.

Prema anketama,Tramp zaostaje iza Bajdena čak i po pitanju ekonomije, što mu je dugo bio najjači adut.
 
Po pitanju rukovođenja krizom korona virusom Tramp ima podršku 32 odsto ispitanika, dok 62 odsto smatra da se nije dobro snašao.
 
Takođe, samo 39 odsto smatra da Tramp brine o prosječnom Amerikancu, dok ke Bajdena po tom pitanju pozitivnim ocijenilo 59 odsto ispitanika.
 
Semberija info