Ušao je u lift u subotu i izašao u ponedeljak. :: Semberija INFO ::

 

Ušao je u lift u subotu i izašao u ponedeljak.


Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Ravindran Nair, 59, iz južne indijske države Kerala, koji je bio zarobljen u bolničkom liftu 42 sata bez hrane i vode, rekao je za BBC da se plaši da će tamo umreti.

Čovek je rekao da je trebalo da se sastane sa lekarom u subotu popodne i da je ostao zaglavljen u liftu do ponedeljka ujutro. Tada ga je pronašao dežurni operater. Ravindran je trenutno u bolnici, gde se leči od dehidracije i bolova u leđima.

Članovi njegove porodice prvo su mislili da je na poslu, ali kasnije su kontaktirali policiju i krenuli u očajničku potragu za njim.

Nakon što su se o incidentu raspisali lokalni mediji, vlasti su bile primorane suspendovati tri tehničara. Ministrica zdravstva izvinila se Nairu, a pokrenuta je i interna istraga, piše BBC, a prenosi  Jutarnji list.
Pre nekoliko meseci, nakon što sam pao u kupatilu i povredio leđa, počeo sam redovno dolaziti u bolnicu. Obično se vozim liftom, koji je namenjen zaposlenima, ali ovaj put sam ušao u lift za pacijente i posetioce. Hteo sam da odem na drugi ugao, ali odjednom se začuo tupi prasak i lift se zaustavio između spratova. Pozvao sam broj za hitne slučajeve, ali niko se nije javio na telefon. Pokušao sam da kontaktiram svoju ženu, ali nije bilo moguće da pozovem", rekao je on.

Uhvatila ga je, kaže on, panika i počeo je lupati po vratima lifta kako bih privukao nečiju pažnju.

"Tad mi je telefon pao na pod i prestao raditi. Vikao sam i vrištao 'upomoć', rukama pokušavao razdvojiti vrata, ali uzalud.

U liftu se već bilo i smračilo, ali srećom, barem sam imao vazduha za disanje. Sati su prolazili, više nisam imao pojma je li dan ili noć... Spavao sam u jednom uglu, a nuždu sam morao obavljati u drugom. Nisam mogao popiti tabletu za pritisak jer nisam imao vode, a usta su mi bila toliko suva od vikanja upomoć da nisam mogao ni gutati", dodaje ovaj nesrećni Indijac.

Počeo je da se pita da li će umreti u tom liftu.

"Brinuo sam se za ženu i djecu, razmišljao o svojim pokojnim roditeljima i precima. Ali onda sam se nekako sabrao i rekao sam sebi da moram prebroditi ovo zastrašujuće iskušenje", ispričao je Ravindran Nair.

Pomoć je konačno stigla u ponedeljak ujutro, oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu, kada je dežurni operater otvorio vrata.

U međuvremenu, bolnica je stavila obaveštenje ispred lifta o zabrani upotrebe dok se ne popravi.


(Nezavisne)