„Objekat pogođen“: Rusi se oglasili o napadu na Zelenskog u Odesi :: Semberija INFO ::

 

„Objekat pogođen“: Rusi se oglasili o napadu na Zelenskog u Odesi


Izvor: Glas Srpske

​ODESA - Ruske trupe izvele su raketni napad visoke preciznosti na hangar u Odesi gdje su se pripremali bespilotni čamci Oružanih snaga Ukrajine.

Ovo se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ovo saopštenje dolazi nakon pisanja grčkih medija da je gađana kolona ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog i grčke delegacije na čelu sa premijerom Kirjakosom Micotakisom koji su boravili u Odesi.

Ruske trupe izvele su raketni napad visoke preciznosti na hangar u Odesi gdje su se pripremali bespilotni čamci Oružanih snaga Ukrajine, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane .

"Oružane snage Rusije su danas u 11.40 po moskovskom vremenu izvele raketni udar visoke preciznosti na hangar u industrijskoj lučkoj oblasti Odese, gdje su se vršile pripreme za borbenu upotrebu bespilotnih čamaca Oružanih snaga Ukrajine", saopštilo je odjeljenje.

Precizira se da je cilj postignut i objekat pogođen.

Ranije danas ukrajinski TV kanal "Public" je izvjestio o eksploziji u Odesi usred upozorenja o vazdušnom napadu.

Istovremeno, medij "Strana.ua" je pisao da je u tom trenutku tamo mogao biti predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski, pošto su "očevici vidjeli njegovu kolonu".

Ovu informaciju indirektno su potvrdili i grčki mediji. Portal "Nevsit.gr" prenio je da grčki premijer Kirijakos Micotakis planira da posjeti Odesu i tamo se sastane sa šefom kijevskog režima, čija je kolona, prema pisanju grčkog medija Prototema, neposredno prije toga bila podvrgnuta raketnom napadu.

Kasnije je "Kanal 7. Odesa News" objavio fragmente brifinga predsjednika Ukrajine i premijera Grčke, tokom kojeg je Zelenski izjavio da je ne samo čuo, već i vidio napad u Odesi, prenosi "b92".