Dodik: Odbijamo da se pridružimo sankcijama prema Rusiji i nećemo u NATO :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Odbijamo da se pridružimo sankcijama prema Rusiji i nećemo u NATO


Izvor: Glas Srpske

​KAZANj - Odbijamo da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji i nećemo u NATO, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom sastanka sa ruskom predsjednikom Vladimirom Putinom u Kazanju.

- Potvrđujemo dobro odnose koje Srpska ima i gaji prema ruskoj državi i prema vama. Oni što mi radimo u sadašnjim okolnostima, odbijamo bilo kakvu mogućnost da se pridružimo sankcijama zapada prema Rusiji - rekao je Dodik, a prenosi RTRS.

Predsjednik Srpske smatra da Zapad želi da izdejstvuju to svaki dan.

- Pogotovo bez oklijevanja odibijamo da se pridružimo članstvu u NATO - jasan je bio Dodik.

Putin: Srpska je naš prijatelj, hvala što podržavate Rusiju (VIDEO)

- I znate, Mogu vam posvjedočiti da danas imamo ogroman broj mladih ljudi, tek novorođene djece koje imaju posljedice od osiromašenog uranijuma, a čak 10 puta je povećano zračenje na tim rejonom, kao i malgine bolesti uzorkovane tim bombardovanjem - rekao je Dodik.

Kaže da nije logično ni normalno da Srpska prihvati članstvo u NATO.

Oči u oči: Dodik i Putin u Kazanju (VIDEO)

- Zapad kad je došao, odmah je privatizovao poslovne banke i sada biraju i da li hoće da rade sa nama i to čine iz čistih političkih razloga - naveo je Dodik.

Naglasio je da je Srpska stabilna politički i institucinalno.

- Dakle, održavamo se stabilno. Nemamo posebnih izaova, ali je primjetno stalno podrivanje opozicije i alternativnih grupa prema stabilnosti Srpske - rekao je Dodik.