Kremlj: Beograd pod neviđenim pritiskom Zapada zbog Moskve :: Semberija INFO ::

 

Kremlj: Beograd pod neviđenim pritiskom Zapada zbog Moskve


Izvor: Sputnjik / RTRS

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se na Beograd vrši neviđeni pritisak po pitanju odnosa sa Moskvom i da to nije povezano sa bilo čijom smrću.

- Ne Beograd se ionako vrši veoma snažan pritisak i to nije povezano sa bilo čijom smrću. Vrši se konstantan pritisak, pritisak bez presedana - rekao je portparol Kremlja, odgovarajući na pitanje o mogućem rastu pritiska na Srbiju u vezi sa smrću Alekseja Navaljnog.

Ranije je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanja novinara da li je na bezbjednosnoj konferenciji u Minhenu "iza scene" bilo nekih novih pritisaka na Srbiju po pitanju KiM i Rusije, rekao da po pitanju KiM nije, dok po pitanju Rusije jeste, napomenuvši da je to već uobičajeno na svakom mestu i na svakom koraku.

U tom kontekstu prokomentarisao je i smrt Alekseja Navaljnog, navodeći da će se istragom utvrditi iz kog razloga je preminuo.

Po riječima Vučića, "to je svakako loša vijest i ona doprinosi još težoj atmosferi".

Inače, na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji govorila je i supruga Navaljnog, a mnogi zapadnjaci zamijerili su Vučiću što joj nije aplaudiralo.