Putin otkrio zašto specijalna operacija nije pokrenuta ranije :: Semberija INFO ::

 

Putin otkrio zašto specijalna operacija nije pokrenuta ranije


Izvor: Sputnjik / RTRS

Rusija je računala na poštenje svojih partnera, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin odgovarajući na pitanje zašto specijalna vojna operacija nije počela ranije.

- Pošto smo računali na poštenje naših partnera, nadali smo se da će sporazume koji su postignuti u Minsku, Minske sporazume, na kraju svi realizovati. Pravo stanje stvari smo saznali tek kasnije, kada su bivši kancelar Nemačke i bivši predsednik Francuske kazali da nisu ni nameravali da ispune ove sporazume - rekao je Putin u intervjuu Rusiji 24.

Govoreći o pregovorima, on je istakao da bi borbe u Ukrajini prestale pre godinu i po da nije bilo stava Zapada, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

- U Istanbulu su dogovorili parametre ovog mogućeg mirovnog sporazuma. Gospodin (David) Arahamija (Ukrajina) je dobro rekao: da nije bilo stava Zapada, koju je izneo bivši premijer (Velike Britanije Boris) Džonson, rat bi stao pre godinu i po. Ali nisu hteli. Ne znam, ako žele danas, izvolite. Rekao sam, spremni smo za dijalog - rekao je Putin.