Bijela kuća najavljuje nove napade na Hute :: Semberija INFO ::

 

Bijela kuća najavljuje nove napade na Hute


Фото - Телеграм

Izvor: Glas Srpske

​VAŠINGTON - Amerika planira da izvrši nove udare na Hute u Jemenu nakon pogibije tri američka vojnika prošlog vikenda u napadu dronova na bazu u Jordanu, rekao je danas savjetnik za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džejk Saliven.

"Namjeravamo da izvršimo dodatne udare kako bi poslali jasnu poruku da će Amerika odgovoriti kada su napadnute njene snage i kada poginu naši vojnici", naglasio je Saliven.

Amerika i Britanija izvršili su juče napade na 36 meta Huta u Jemenu tokom drugog dana većih operacija protiv grupacija povezanih sa Iranom poslije smrtonosnog napada u kojem su prošle sedmice poginula tri vojnika u Jordanu.

Američka Centralna komanda saopštila je nešto ranije da su njihove snage i danas izvršile dodatne udare "iz samodbrane od protivbrodskog projektila koji su Huti pripremali da lansiraju na brodove u Crvenom moru".

Posljednji udari su treći po redu koje su izvršili Amerika i Britanija u sklopu zajedničke operacije protiv lansera oružja, radarskih lokacija i dronova koji pripadaju Hutima.