Netanjahu: Nema mjesta u Gazi do kog Izrael neće stići :: Semberija INFO ::

 

Netanjahu: Nema mjesta u Gazi do kog Izrael neće stići


Izvor: BETA / BHRT

Nema nijednog mjesta u Gazi do kog Izrael neće stići, ni jedno skrovište ni jedno utočište, rekao je danas izraelski premijer Benjamin Netanjahu, dok izraelska vojska djeluje u najvećoj bolnici u toj palestinskoj enklavi.

"Stići ćemo i eliminisaćemo Hamas i vratićemo taoce", što su dvije "svete misije", rekao je Netanjahu tokom posjete vojnoj bazi u Izraelu.

"Nema skloništa za ubice Hamasa", dodao je on.

Izraelska vojska upala je danas u bolnicu Al Šifa u Gazi gdje sprovodi pretrage, smatrajući da se tu nalazi strateška baza Hamasa.

Ta operacija je izazvala je uznemirenost kod hiljada palestinskih raseljenih ljudi koji su našli utočište u krugu bolnice.

UN su saopštile da su "užasnute" tim potezom Izraela.

Dok Netanjahu ističe da sprovode ono što su namjerili.

"Tražili su od nas da ne uđemo u Gazu. E pa ipak smo ušli. Rekli su nam da nećemo stići do ulaska u grad Gazu, a stigli smo. Rekli su nam da ne možemo da uđemo u bolnicu al Šifa, a tu smo", rekao je Netanjahu.

Ogroman kompleks bolnice Al Šifa je posljednjih nekoliko dana u centru borbi između izraelskih vojnika i boraca palestinskog Hamasa.

Ona predstavlja veliki cilj za Izrael koji je obećao da će "uništiti" islamistički pokret Hamas poslije njegovog krvavog napada na izraelsko tlo 7. oktobra.

U toj enklavi koja je od 9. oktobra pod potpunom opsadom Izraela stanovništvo je lišeno isporuka vode, struje, hrane, i lijekova.