Žestoke borbe na ukrajinskom frontu :: Semberija INFO ::

 

Žestoke borbe na ukrajinskom frontu


Rat u Ukrajini – 571. dan. Na ukrajinskom frontu traju žestoke borbe, a iznad nekoliko regiona Rusije zabilježeni su u subotu napadi dronovima.

Napad ruskih dronova i raketa na južne dijelove regiona Odese

Rusija je danas izvela kombinovani napad dronovima i raketama na južne dijelove regiona Odese, objavile su Vazdušne snage Ukrajine. U napadu je pogođena poljoprivredna fabrika, prenio je Rojters. Obim štete na postrojenju za sada nije poznat. Rusija je lansirala šest Šahid dronova iranske proizvodnje, kao i 10 krstarećih raketa, saopštila je ukrajinska vojska. Na čitavoj teritoriji Ukrajine tokom protekle noći i jutros nekoliko sati je trajala uzbuna za vazdušnu opasnost.

Ruske snage oborile dva drona iznad Moskve i još dva kod Krima


Ruska protivvazdušna odbrana oborila je ukrajinski dron iznad moskovske četvrti Istra, objavio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobijanin.

On je dodao da je protivvazdušna odbrana oborila još jedan ukrajinski dron iznad teritorije Moskve, tačnije u četvrti Ramenski. Ni u ovom napadu nije bilo štete ni povređenih.

Ruske snage su oborile još dva ukrajinska drona kod zapadne obale Krima, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Moravjecki: Embargo na uvoz ukrajinskog žita ostaje na snazi

Embargo na uvoz ukrajinskog žita u Poljsku ostaće na snazi dok Varšava ne razradi odgovarajući model saradnje sa Kijevom u ovoj oblasti, izjavio je poljski premijer Mateuš Moravjecki.

Prema njegovim riječima, ili će Evropska komisija produžiti zabranu uvoza ili će Poljska uvesti embargo za naredne mjesece, kvartale dok se ne razradi model saradnje sa Ukrajinom.

"Produžićemo zabranu uvoza ukrajinskog žita. Nećemo slušati Berlin, predsjednicu EK Ursulu fon der Lajen, opozicionog lidera Donalda Tuska ili lidera Evropske narodne partije Manfreda Vebera. Uradićemo to jer je u interesu poljskog farmera", poručio je Moravjecki.


Glas Srpske