Švedska domaćin muzičkog takmičenja: Pjesma Evrovizije sljedeće godine u Malmeu :: Semberija INFO ::

 

Švedska domaćin muzičkog takmičenja: Pjesma Evrovizije sljedeće godine u Malmeu


Sljedeće godine Pjesma Evrovizije će biti održana u švedskom gradu Malmeu, saopštili su danas organizatori mainfestacije.
 
Kako se navodi, polufinala će biti održana 7. i 9. maja, a finale 11. maja u Malme areni, prenosi švedski javni servis SVT.

Pored Malmea za državanje Pjesme Evrovizije bili su zainteresovani Stokholm, Geteborg i Ernšeldsvik, međutim izvršna producentkinja muzičke manifestacije Eba Adilson izjavile je da je Malme izabran na kont sveobuhvatne procjene različitih opcija.

Pjevačica Lorin (Loreen) nedavnom pobjedom u Liverpulu sa pjesmom “Tattoo” izborila je da Švedska bude domaćin 68. “Evrovizije” slijedeće godine, a izvšni direktor takmičenja Martin Osterdal  je rekao da “Malme ima posebno mjesto u istoriji takmičenja kao dvostruki domaćin 1992. i 2013. godine”.

– Uzbuđeni smo zbog povratka u ovaj živ i dinamičan grad, koji je pokazao da posjeduje dvorane i infrastrukturu savršene za postavljanje svjetski najvećeg muzičkog događaja uživo. Posvećenost Malmea diverzitetu, inkluzivnosti i inovaciji savršeno je u skladu sa duhom takmičenja –  naveo je Osterdal.

Predstavnica Malmea Katrin Stjernfelt Jameh je najavila da će grad isporučiti isti zapanjujući osjećaj kao i 2013. ali sa novim iskustvima 2024. godine, pošto ima “savremenu i održivu infrastrukturu, volju i kapacitet da pripremi pravi festival za sve uzraste”.

Švedska je već šest puta bila domaćin Pjesme Evrovizije. Tri puta u Stokholmu, dva u Malmenu i jednom u Geteborgu.

(Tanjug)