Sinovi ostavili tijelo oca na zabačenom mjestu da bi primali njegovu penziju :: Semberija INFO ::

 

Sinovi ostavili tijelo oca na zabačenom mjestu da bi primali njegovu penziju


Italijanska policija vjeruje da su tijelo čovjeka, koje su prije godinu dana pronašli šetači na zabačenom mjestu u regiji Abruzzo, tamo ostavili njegovi sinovi koji su nastavili stavljati u džep očevu penziju.

Tijelo Brune Delnegra (81), koji je umro prirodnom smrću, pronašla su dva kanadska šetača prošlog jula u špilji oko 350 km od njegovog doma u Traniju, u južnoj regiji Puglia, piše Guardian.

Vjeruje se da je Delnegro preminuo nekoliko dana ranije, izvijestili su talijanski mediji.

Umjesto da prijave smrt, njegovi sinovi Benito, Domenico i Salvatore i djevojka jednog od muškaraca navodno su stavili tijelo u vreću za spavanje i prevezli ga preko dviju regionalnih granica u udaljeno selo Castrovalva u Abruzzu s ciljem da ga ostave tamo i troše njegovu penziju od 3.000 evra mjesečno.

Trojica sinova i djevojka pod istragom su zbog navodnih krivičnih djela, uključujući prevaru penzionog tijela i nezakonitu upotrebu kartice.

Policija prvo nije mogla utvrditi identitet preminulog pa je u aprilu odlučeno da će biti sahranjen u grobnici s oznakom "subjekat nepoznat". Jedini trag bio je implantat femoralne proteze pronađen tokom obdukcije, što je policiji konačno omogućilo napredak u slučaju.

Nakon što je utvrđen Delnegrov identitet, uhvatili su njegove sinove nakon što je automobil u vlasništvu jednog od njih, za koji se vjeruje da je korišten za prijevoz tijela, uočen na nadzornoj kameri u području Castrovalve oko datuma njegove smrti.

Delnegro, koji je radio za lokalne zdravstvene vlasti u Traniju, neko je vrijeme bio prikovan za krevet. Policija vjeruje da su njegovi sinovi bili motivisani očevom pozamašnom penzijom koja im je zajedno s njegovom ušteđevinom u proteklih godinu dana dala 60.000 eura.

Ovo nije prvi takav slučaj u Italiji

Ovaj jezivi slučaj nije prvi takav u Italiji. U maju ove godine otkriveno je da je muškarac u Veroni pet godina držao mrtvo tijelo svoje majke kod kuće dok je primao njenu penziju. 

U martu je došlo do sličnog otkrića u gradu u Pugliji, sin je 10 godina krio tijelo svog oca kod kuće.

U Kaliforniji je prošle sedmice muškarac priznao krivicu za skrivanje smrti svoje majke čak 30 godina. To mu je omogućilo da zatraži preko 800.000 dolara beneficija namijenjenih majci, piše Guardian.

(Nezavisne)