Si sa Putinom u Moskvi u cilju jačanja razumijevanja i prijateljstva :: Semberija INFO ::

 

Si sa Putinom u Moskvi u cilju jačanja razumijevanja i prijateljstva


PEKING– Kineski predsjednik Si Đinping će boraviti u zvaničnoj posjeti Rusiji od 20. do 22. Marta, a ona treba da ojača međisobno povjerenje i razumijevanje Pekinga i Moskve, potvrdilo je kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Si će tokom posete razmijeniti mišljenja o važnim međunarodnim i regionalnim pitanjima sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom , saopštilo je danas kinesko ministarstvo, prenosi agencija RIA Novosti.

-Predstojeća zvanična posjeta kineskog predsednika Rusiji dodatno će ojačati međusobno povjerenje i razumijevanje između Pekinga i Moskve, -rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin na konferenciji za novinare.

Vang je istakao da će posjeta ojačati i politički temelj prijateljstva dva naroda, koji se prenosi sa generacije na generaciju.

-Tokom posjete Rusiji, Si Đinping će sa Putinom detaljno razmijeniti mišljenja o bilateralnim odnosima i međunarodnim i regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa - rekao je diplomata. On je napomenuo da će posjeta doprinijeti i razvoju obostrano korisne saradnje u različitim oblastima, uključujući inicijativu Jedan pojas, jedan put, kao i Evroazijske ekonomske unije EAEU.

Kremlj je danas saopštio da će kineski predsjednik Si Đinping, doputovati 20. marta u državnu posjetu Rusiji na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina. Kao rezultat razgovora dva predsjednika biće potpisan niz važnih bilateralnih dokumenata, naglašava Kremlj.


Glas Srpske