Sud u Lucernu osudio državljanina BiH zbog teške krađe :: Semberija INFO ::

 

Sud u Lucernu osudio državljanina BiH zbog teške krađe


Foto: ilustracija
– Državljanin BiH, koji je prije tri godine izvršio tešku krađu na nekoliko švajcarskih gradilišta, osuđen je u odsustvu na djelomično uslovnu zatvorsku kaznu, saopšteno je danas iz suda u Lucernu. Takođe, u presudi se navodi da će, nakon što odsluži kaznu, imati sedmogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Naime , riječ je o 43-godišnjem državljaninu BiH, koji je 30 godina živio u Švajcarskoj. On je od novembra 2019. do juna 2020. godine u više od 30 navrata ulazio na razna gradilišta u kantonima Lucern i Nidvalden, obijao kontejnere i krao građevinsku opremu i mašineriju, koju je kasnije prodao u BiH.

Osuđen je na tri godine zatvorske kazne, od kojih bi trebao da odsluži najmanje polovinu. Kasnije bi bio pušten na uslovnu slobodu u trajanju od dvije godine. Takođe , on je ranije osuđivan i za nelegalno nošenje oružja i korištenje narkotika.

Zanimljivo je da osuđeni odmah po hapšenju priznao krivično djelo krađe. Ipak , na suđenju, koje je počelo jula, 2022. godine, nije se pojavio. Prema navodima presude, sud ne zna gdje se on nalazi.