Putin: Ispunićemo ciljeve u Ukrajini, raketa Sotona II je spremna :: Semberija INFO ::

 

Putin: Ispunićemo ciljeve u Ukrajini, raketa Sotona II je spremna


I dok svjetska javnost čeka obraćanje ruskog predsjednika Vladimira Putina, procurile su određene informacije iz govora koji je Putin održao vojnim zapovjednicima na sastanku najviših zvaničnika odbrane u Moskvi.

Putin je obećao da će Rusija ispuniti sve ciljeve svoje vojne kampanje u Ukrajini te je pozdravio ruske vojnike i načelnike odbrane kao "heroje", ali im je i obećao da će država podržati ruske vojne snage u svemu što im je potrebno.
 
Nova raketa
 
Govoreći na sastanku ruskih činovnika zaduženih za odbranu, Putin je rekao da NATO savez koristi svoje pune sposobnosti protiv Rusije te je pozvao okupljeni vojni vrh da iskoristi svoje ratno iskustvo stečeno u borbama u Siriji i tokom 10 mjeseci rata u Ukrajini, odnosno onoga što nazivaju svojom "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini.
 
On je poručio i naveo da Rusija treba obratiti posebnu pozornost na važnost bespilotnih letjelica u ratu u Ukrajini, dodajući da će ruska hipersonična raketa Sarmat - nazvana "Sotona II" - biti spremna za raspoređivanje u bliskoj budućnosti.

(Klix.ba)