LISTA GIGANATA KOJI POVLAČE I GUBE BIZNISE :: Semberija INFO ::

 

LISTA GIGANATA KOJI POVLAČE I GUBE BIZNISE


Foto: Ilustracija
Kompanija Koka-kola saopštila je da zaustavlja proizvodnju i prodaju pića u Rusiji.
Takođe, kćerka firma kompanije Gugl u Rusiji podnijela zahtjev za proglašenje bankrota.
 
– Kada se rezerve kompanije potroše, Koka-kola više neće proizvoditi i prodavati Koka-kolu ili druge brendove kompanije u Rusiji – navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Rojters.
 
U martu je kompanija najavila obustavu poslovanja u Ruskoj Federaciji, posebno isporuke sastojaka za svoja pića za rusko tržište.
 
U maju, izvršni direktor kompanije Džejms Kvinsi priznao je da bi kompanija mogla da napusti Rusiju, podsjeća Interfaks Rusija.
 
Nova vijest je i da je kćerka firma kompanije Gugl u Rusiji podnijela zahtjev za proglašenje bankrota.
 
Arbitražni sud u Moskvi je registrovao prijavu kompanije Gugl LLC o bankrotu, piše u spisima arbitražnih slučajeva.
Prijava je predata sudu 16. juna, a datum za preispitivanje njegove validnosti još nije određen, prenosi RIA Novosti.
 
Gugl LLC je 18. maja na veb stranici Jedinstvenog saveznog registra pravno značajnih informacija o činjenicama o aktivnostima pravnih lica (Fedresurs) postavio poruku o namjeri da pokrene stečaj.
Kompanija je tada saopštila da namjerava da podnese zahtjev za proglašenje nesolventnosti, jer od 22. marta 2022. predviđa sopstveni stečaj i nemogućnost izvršavanja novčanih obaveza.
 
Prvo je francuska automobilska kompanija Reno najavila prodaju svog udjela u ruskoj kompaniji Avtovaz ruskom naučnom institutu (Riječ je praktično o poklanjanju imajući u vidu da je transakcija vrijedna jednu rublju).
 
Odmah nakon njega javio se i američki lanac restorana brze hrane Mekdonalds, koji je saopštio da je pokrenuo proces prodaje svog biznisa u Rusiji nakon 30 godina poslovanja u toj zemlji.

(Srpska Info)