PUCNjAVA U AJDAHU, DVOJE UBIJENO I ČETVORO RANjENO :: Semberija INFO ::

 

PUCNjAVA U AJDAHU, DVOJE UBIJENO I ČETVORO RANjENO


Foto: AP/Rebecca Boone
Dvije osobe su ubijene, a četiri povrijeđene, uključujući policajca, u pucnjavi u jednom tržnom centru u Bojsiju, glavnom gradu američke savezne država Ajdaho, saopštila je policija.

Na konferenciji za novinare, vlasti su saopštile da su tokom jučerašnjeg incidenta policajci razmijenili vatru sa osumnjičenim, prenosi AP.

Policija je u ponedjeljak uveče u saopštenju za javnost navela da je osumnjičeni u kritičnom stanju hospitalizovan i da je povrijeđeni policajac zbrinut i pušten.

Policija nije objavila nikakve druge informacije o žrtvama, policajcu ili osumnjičenom.

Tržni centar je blokiran jakim snagama policije od ponedjeljka uveče, a policija je saopštila da će ostati zatvoren dok se istraga nastavlja.

Šef policije Rajan Li rekao je da je pucnjava prijavljena policiji oko 13.50 u ponedjeljak, uz izvještaj da je jedna osoba upucana u to vrijeme, a kada su policajci stigli, primijetili su nekoga ko je odgovarao opisu osumnjičenog.

- Došlo je do razmjene vatre, koja je uslijedila ubrzo nakon što je policija stiga, što je rezultiralo povredom policajca, kao i privođenjem osumnjičenog - rekao je Li.

On je naveo da istražitelji vjeruju da je bio samo jedan napadač i da nema opasnosti za stanovištvo, kao i da za sada nisu poznati motivi ovog napada.

Otprilike 400 metara dalje, policajci su zatvorili dio puta u blizini prometne raskrsnice kako bi mogli da istraže drugo mjesto zločina u vezi sa pucnjavom.

Policajci na drugom mjestu zločina odbili su da odgovore na pitanja o istrazi osim što su potvrdili da je u vezi sa pucnjavom u tržnom centru.
 
(Tanjug)