Rusija snima prve filmske segmente u svemiru :: Semberija INFO ::

 

Rusija snima prve filmske segmente u svemiru


Ruska svemirska letjelica Sojuz MS-19 pristala je na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS), a putnici su bili ruska glumica Julija Peresild i reditelj Klim Šipenko.
Šipenko planira da prvi put u istoriji kinematografije snimi sekvence iz filma u svemiru, prenosi Tanjug, pozivajući se na TASS.
Posada ISS-a će sada provjeriti razliku u vazdušnom pritisku u letjelici i stanici, a tek onda će ekipi biti dozvoljen ulazak na stanicu.

Prvi u istoriji film u orbiti


Sojuz nije mogao da se spoji sa stanicom automatski, pa se prešlo na ručno upravljanje.
Peresild i Šipenko će doći u svemir prije američkog glumca Toma Kruza, koji takođe planira da ode u svemir uz pomoć rakete Space X i snimi holivudski film, čiji se naziv još ne zna.
Oni će provesti 12 dana na ISS-u, prije nego što se vrate na Zemlju.

‘Šansa koja se pruža jednom u životu’

Ekipa planira snimiti filmske segmente za novi film pod nazivom “Izazov“ o doktorici hirurgu koja je pozvana na hitnu misiju na svemirsku stanicu kako bi spasila člana posade koji ima problema sa srcem.
Tokom konferencije za novinare u ruskom kosmodromu u Bajkonuru, Peresild je priznala kako je obuka za misiju bila jako teška, ali je to nazvala šansom koja se pruža jednom u životu.

“Ovo je čudo, nevjerovatna prilika. Radili smo jako teško i jako smo umorni iako smo dobro raspoloženi. Psihološki, fizički i moralno je sve bilo teško. Ali, mislim da, kada postignemo cilj, ništa neće biti tako teško i sjećaćemo se svega sa osmjehom“, istakla je glumica.

​Agencije