SUD ODBACIO JOŠ JEDAN POKUŠAJ OSPORAVANjA REZULTATA IZBORA :: Semberija INFO ::

 

SUD ODBACIO JOŠ JEDAN POKUŠAJ OSPORAVANjA REZULTATA IZBORA


Foto: usnews.com
Vrhovni sud SAD odbacio je tužbu kojom je traženo poništavanje rezultata predsjedničkih izbora u ključnim američkim državama, što je novi udarac predsjedniku Donaldu Trampu.

Tužbom, koju je podnijela američka država Teksas traženo je poništavanje izbornih rezultata u Džordžiji, Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu. To je ujedno bio pokušaj osporavanja pobjede izabranog predsjednika DžozeFa Bajdena na izborima održanim 3. novembra.

Vrhovni sud donio je presudu po kojoj američka država Teksas nije bila nadležna za pokretanje tog slučaja, niti ima pravnu osnovu za tako nešto.

- Teksas nije uspio da dokaže pravnu opravdanost interesovanja za način na koji druge države sprovode i održavaju izbor  navodi se u kratkom saopštenju suda.

Inače, tužbu je podržalo 19 državnih tužilaca i 127 članova Kongresa iz redova republikanaca. U sve četiri pomenute države Bajden bio je predviđeni pobjednik predsjedničkih izbora.

- Vrhovni sud je odlučno i brzo odbacio posljednji napad Donalda Trampa i njegovih saveznika na demokratski proces -saopštio je Majk Gvin, portparol kampanje Džozefa Bajdena i Kamale Haris, prenio je "Glas Amerike".

(SRNA)