Banjalučki inspektor uzeo mito da bi zaustavio gradnju :: Semberija INFO ::

 

Banjalučki inspektor uzeo mito da bi zaustavio gradnju


- Osumnjičeni inspektor, Duško Babić, je nakon kriminalističke obrade, predat u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske na dalje postupanje. 

Kako Glas Srpske nezvanično saznaje, poslije predaje lica u RJT, Duško Babić, Urbanističko-građevinski inspektor Odsjeka za inspekcijske poslove Grada Banjaluka, rođen 1981. godine, tražio je i uzeo novac od oštećenog lica, da bi izvršio obustavu građevinskih radova bez građevinske dozvole, koje je oštećeno lice prethodno prijavilo.

Odnosno, oštećeno lice je inspekciji prijavilo izvođenje radova bez građevinske dozvole na njegovoj parceli, a osumnjičeni Babić je tražio novac da bi te radove obustavio.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je ranije da  je D.B. uhapšen zbog zbog sumnje da je tokom decembra 2023. godine počinio krivično djelo primanje mita.

- Tokom sprovođenja operativnih aktivnosti, policijski službenici su pod nadzorom tužioca Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pronašli i izuzeli predmete i obavještenja, koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnim postupku - navedeno je u saopštenju.


(Glas Srpske)