Svečana sjednica parlamenta Srpske, Ana Brnabić će se obratiti poslanicima :: Semberija INFO ::

 

Svečana sjednica parlamenta Srpske, Ana Brnabić će se obratiti poslanicima


BANjALUKA - U Banjaluci će danas biti održana svečana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će se obratiti predsjednica Parlamenta Srbije Ana Brnabić.

Prije sjednice predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić razgovaraće sa Anom Brnabić.

Nakon svečane, biće nastavljena redovna sjednica, po čijem okončanju će biti održana i posebna.

Na dnevnom redu posebne sjednice je Informacija o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i Federacije, u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima.

Potpredsjednica NSRS Anja Ljubojević je podsjetila da je prošle sedmice u NSRS usvojena Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda te da su doneseni konkretni zaključci.

- Veoma je važna saradnja dva parlamenta, Srbija ima veliku tradiciju parlamentarizma, donijela je veliki broj zakona, tako da to iskustvo možemo iskoristiti i mi u Srpskoj - istakla je za RTRS.

Dodala je da je današnje obraćanje Ane Brnabić u NSRS nastavak saradnje i dogovora predsjednika Srpske i Srbije, Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, te da to sve predstavlja krunu saradnje dva parlamenta.

Ona je navela da će naredno zasjedanje dva parlamenta biti u novembru u Beogradu.

Govoreći o eventualnoj reakciji političog Sarajeva na današnje zasjedanje parlamenta Srpske, Ljubojevićeva je poručila  da ize Srpske dolaze samo poruke mira.


Izvor: Glas Srpske