Poznati kradljivac moštiju osuđen zbog šverca droge :: Semberija INFO ::

 

Poznati kradljivac moštiju osuđen zbog šverca droge


- Marijo Ljubojević (42) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na sedam godina zatvora zbog šverca narkotika i davanja drugima da uživaju drogu.

On je osuđen za neovlaštenu proizvodnju i promet droga na pet godina, a za omogućavanje uživanja droga tri godine te mu je izrečena jedinstvena kazna od sedam godina zatvora.

Prema optužnici, Ljubojević je od sredine 2019. do 24. septembra 2020. godine prodavao heroin i ekstazi.

Heroin je u više navrata prodao, zavisno od količine, po cijenama od 28 do 50 KM, a da je na ime ranijeg duga od 600 KM jednom licu dao više vrećica ekstazija. Ljubojevića terete i da je 24. septembra 2020. godine D.N. i R.M. u vozilu "golf 6" na putu Prijedor-Banjaluka omogućio da uživaju heroin.

Ljubojević je od ranije poznat po krivičnim djelima, uglavnom krađama i zloupotrebi droga. On je u novembru prošle godine hapšen zbog sumnje da je iz katoličke crkve u Banjaluci ukrao mošti koje su bile u pozlaćenoj kutiji, medaljon, dva telefona, a utvrđeno je da je predmete prodao za 2.000 maraka. Ljubojević se ranije prezivao Dujmović i pod tim prezimenom je takođe hapšen više puta zbog provala i krađa.

(Glas Srpske)