Dodik: Vrijeme da jedinstvo demonstriramo u miru :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Vrijeme da jedinstvo demonstriramo u miru


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

- Danas Republika Srpska i Srbija zajednički obilježavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, praznik koji simbolizuje našu vječnu težnju za slobodom i očuvanjem jedinstvenog nacionalnog identiteta. Naše nacionalno jedinstvo iskazivalo se i razvijalo najčešće u najtežim uslovima, u ratovima u kojima su naši preci davali živote, braneći slobodu našeg naroda - naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da je "došlo vrijeme da jedinstvo demonstriramo u miru, u volji, gradeći mostove i puteve koji će nas povezivati i jedne s drugima, ali i sa drugim narodima i civilizacijama".

- Došlo je vrijeme da se ujedinjujemo oko vrijednosti koje će obezbijediti da nas je više na ovoj zemlji, i to ne da bi prijetili drugima, već da bi doprinosli razvoju svoje, ali i drugih država u kojima živimo - istakao je Dodik.
Dodik je naveo da je Srbima, kao i drugim narodima, važan napredak, dobar životni standard i perspektivna budućnost, ali da dobro znaju da svega toga nema bez života u slobodi.

Dodik je poručio da slobodu ne možemo mijenjati ni za šta, jer ako ostanemo bez slobode, ostali smo bez svega, ističući da slobodu nisu mijenjali ni oni u čiju slavu je ovaj praznik uspostavljen.

- Cijelom srpskom narodu ma gdje se nalazio čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, sa željom da se srpska trobojka vječno vijori - istakao je predsjednik Republike Srpske.

(RTRS)