Dodikova posjeta Rusiji dobra za Srpsku :: Semberija INFO ::

 

Dodikova posjeta Rusiji dobra za Srpsku


Foto - kremlin.ru
Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas, povodom predstojeće posjete predsjednika Srpske Milorada Dodika Rusiji, da je svaki odlazak zvaničnika Republike Srpske van njenih granica, pogotovu ako idu kod prijatelja, dobar za Srpsku.

- Ova posjeta se medijski, po malo, pogrešno tumači. Predsjednik Dodik ne ide u posjetu isključivo zbog susreta sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. On već večeras, kada doputuje u Moskvu, ima značajne sastanke sa brojnim sagovornicima - rekao je Višković u Zvorniku.

Premijer Srpske ističe da ne vidi razlog zašto se toliko medijski digla prašina oko te posjete kada i drugi zvaničnici dolaze u Moskvu i sastaju se sa predsjednikom Ruske Federacije.

- Ne znam zašto i predsjednik Srpske ne bi to mogao - rekao je Višković i dodao da će se Dodik i Putin sastati na skupu na kojem će biti više od 500 zvanica sa najvišeg nivoa Ruske Federacije i susjednih zemalja.

Višković je naveo da će na tom skupu biti analizirana trenutna globalna situacija i pravci kretanja.

- Veoma je važno da naši ljudi učestvuju na takvim sastancima. Zašto bi mi bili uskraćeni da znamo šta se na tim skupovima govori, u kom pravcu idemo i da se i mi spremamo za takvu budućnost - rekao je Višković.

Podsjećamo, premijer Višković boravi danas u Zvorniku povodom obilježavanja Dana grada.


RTRS