Višković: Sloboda javnog izražavanja ideal kojem treba svakodnevno težiti :: Semberija INFO ::

 

Višković: Sloboda javnog izražavanja ideal kojem treba svakodnevno težiti


Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku novinarima, redakcijama i udruženjima novinara, kao i drugim zaposlenim u sredstvima informisanja, povodom Svjetskog dana slobode medija.

- Sloboda medija, kao i objektivno i istinito informisanje javnosti, preduslov je svakog demokratskog društva. Sloboda javnog izražavanja ideal je kojem treba svakodnevno težiti, pažljivo praveći balans između potrebe javnosti za pravovremenim izvještavanjem s jedne, i potrebe da bude objektivno i činjenično informisana, s druge strane - navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske . Ovo je izazov sa kojim se danas, u kontekstu intenzivnog tehnološkog napretka kojem svakodnevno svjedočimo, kaže Višković, suočava svako društvo, pa tako i ono naše.

- I pored ubrzane, tehnološke transformacije medija, sloboda izražavanja ostaje imperativ za svako društvo, neodvojiva od prava javnosti da ne ostane uskraćena za pravovremenu i objektivno izbalansiranu informaciju – dodaje se u čestitki Viškovića.

(RTRS)