Višković: Pojedinci iz FBiH da prestanu opstruisati projekat gasifikacije Srpske :: Semberija INFO ::

 

Višković: Pojedinci iz FBiH da prestanu opstruisati projekat gasifikacije Srpske


Фото - Твитер - Влада Републике Српске
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je Savjet ministara da što prije usvoji prijedlog za zaključivanje međunarodnog sporazuma sa Srbijom o izgradnji gasne istočne interkonekcije, te poručio pojedincima iz Federacije da prestanu da opstruišu projekat gasifikacije Republike Srpske, koji je za Srpsku jedan od najvažnijih strateških projekata.

- Gasifikacija Republike Srpske je jedan od najvažnijih strateških projekata za Srpsku i krajnje je vrijeme da pojedinci iz FBiH prastanu da je opstruišu - rekao je Višković i istakao da Republika Srpska neće odustati od realizacije ovako važnog projekta, koji je od vitalnog značaja za dalji ekonomski razvoj.

Premijer Višković ističe da opstrukcija projekta gasifikacije Srpske traje već nekoliko godina, te da odmah mora da prestane.

- Opstrukcija mora da prestane i da se ova tema ne koristi kao politička tema, jer politizujući ovakav projekat namjerno se i svjesno nanosi šteta Republici Srpskoj i njenom razvoju - rekao je Višković.

Istakao je da Republika Srpska nema ništa protiv bilo kojeg projekta u drugom entitetu i da zato opstrukcija gasifikacije Republike Srpske mora odmah da prestane.

- Pitanje gasa i gasifikacije, regulativa kojom se uređuje ova oblast i druge predviđene procedure u potpunosti su u nadležnosti entiteta, odnosno Republike Srpske i tako će i ostati - poručio je predsjednik Vlade Radovan Višković.


RTRS