Banjalučanka uhapšena jer je prijetila muškarcu i policiji, našli joj arsenal oružja :: Semberija INFO ::

 

Banjalučanka uhapšena jer je prijetila muškarcu i policiji, našli joj arsenal oružja


– Policija sumnjiči B.M. (56) iz Banjaluke da je prijetila muškarcu životom, pa joj je policija pronašla arsenal oružja, saznaju "Nezavisne novine".

Kako su saopštili iz PU Banjaluka, policija iz Laktaša juče je izvršila kriminalističku obradu nad B.M.

Kako se navodi u saopštenju, ona se sumnjiči da je počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

"Naime, oštećeno lice je 25. januara prijavilo da mu je B.M. uputila ozbiljne prijetnje po život, tijelo i imovinu, koje su kod istog izazvale osjećaj straha i ugroženosti. Istog dana oko 18.15 časova, policijski službenici pronašli su i uhapsili B.M. koja je bilo u vidno alkoholisanom stanju, ali je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu", navode iz policije.

Dodaju da je tokom hapšenja vrijeđala i upućivala prijetnje policiji, te da se oglušila o njihovo naređenje.



Navode da je na osnovu narebe Osnovnog suda u Banjalucu, uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, u Glamočanima kod Laktaša izvršen pretres porodične kuće i drugih objekata koje koristi lice B.M.

"Tom prilikom su pronađeni i uz potvrdu oduzeti lovačka puška sa pripadajućom optikom, pištolj-revolver sa pripadajućim mecima, sedam ručnih bombi, nagazna eksplozivna mina, tri eksplozivna punjenja, tri eksplozivne detonatorske kapisle sa kablovima, tri inicijalne kapisle za eksploziv, dva puščana okvira i 303 komada municije različitog kalibra i namjene", navode iz PU Banjaluka.

O navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv B.M. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

(Nezavisne)