Politički sukob između Jelene Trivić i Draška Stanivukovića i dalje traje, čija struja će prevagnuti? :: Semberija INFO ::

 

Politički sukob između Jelene Trivić i Draška Stanivukovića i dalje traje, čija struja će prevagnuti?


Ni nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a nije poznato ko bi mogao biti kandidat za novog predsjednika PDP-a. Politički sukob između Jelene Trivić i Draška Stanivukovića i dalje traje, ali oboje, za sada, ostaju u stranci. Ostavke na stranačke funkcije podnijeli su članovi Predsjedništva i Glavnog odbora PDP-a Milan Švraka i Rato Rajak.

Čija struja će prevagnuti u PDP-u, nakon optužbi Jelene Trivić iznenesenih na račun Draška Stanivukovića, nije najjasnije ni nakon sjednice Glavnog odbora stranke. Lider PDP-a nije želio da otkrije kome je bliži, osim da je, kako kaže, srećan što ima i Draška i Jelenu u stranci.

BRANISLAV BORENOVIĆ, predsjednik PDP-a

„Vi mene pitate pitanje za milion dolara. Neću vam odgovoriti na to, ali moj najveći uspjeh u osmogodišnjem mandatu su i Jelena Trivić i Draško Stanivuković.“

Da li će ostati i u kojem obimu u PDP-u Jelena Trivić odlučiće u narednih nekoliko mjeseci. Osvrnula se i na sukob sa Draškom Stanivukovićem.

JELENA TRIVIĆ

„Nije to pitanje nas dvoje, to je pitanje dva koncepta. Ja sam rekla kako ja vidim stranku u kojoj nema mjesta za one koji se na bilo koji način približavaju sa režimom, on je za neku blažu varijantu.”

Draško Stanivuković je na svom fejsbuk profilu napisao da nije niti će biti faktor podjela i sukoba u opoziciji.

„Opoziciono djelovanje ima više načina, nijansi, više svojih boja i premisa, te da to nije i ne može biti jednostrano, kako odluči neki pojedinac.“

A ukoliko u PDP-u budu birali između njih dvoje, bolju predispoziciju i jači kapital u stranci ima Draško Stanivuković, smatra analitičar Mladen Bubonjić.

„U politici nema mjesta za idealiste. Čini mi se da je Jelena malo veći idealista od Stanivukovića, koji je mnogo veći pragmatičar. Bojim se da za njih dvoje u istoj političkoj organizaciji u daljnjoj budućnosti nema mjesta.“

Novinar Goran Dakić smatra da ljudi koji vode PDP ne mogu da kontrolišu ni Stanivukovića ni Trivićevu i da im ne trabaju takvi igrači na čelu stranke.

GORAN DAKIĆ, novinar "Oslobođenja"

„Problem u PDP-u je što su te dvije velike političke ambicije udarile jedna na drugu. Niko tu neće odustati tako lako. Bliži sam uvjerenju da ako se ta dva ovna nađu na brvnu da će onaj sa manje para morati da pogne glavu.“

Naši sagovornici ističu da Stanivuković ima otvorenu ambiciju da preuzme stranku. Ukoliko Jelena Trvić napusti PDP, smatraju da je logičan nastavak njenog političkog puta da se priključi Listi za pravdu i red Nebojše Vukanovića.


BHRT