Rukovodstvo Srpske u kasarni "Kozara": 9. januar neizbrisiv :: Semberija INFO ::

 

Rukovodstvo Srpske u kasarni "Kozara": 9. januar neizbrisiv


BANjALUKA - Republika Srpska je republika mira i stabilnosti, a 9. januar je praznik i to će i ostati, bez obzira na sve krivične prijave i ostalo, jer je to i narod na referendumu rekao.

Poručeno je to iz banjalučke kasarne Kozara gdje u toku prijem povodom pravoslavnog Božića.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je naglasila da Treći pješadijski Republika Srpska puk nastavlja tradiciju Vojske Republike Srpske, dok je predsjednik Republike Milorad Dodik je naglasio da je Srpska stabilna i da ne želi da se odrekne svojih obilježja.

- Srpska nije imala nikakvu drugu namjeru osim da obilježi svoj dan i svoje praznike. Nastavljamo sa ovim, ne želeći nikome zlo - rekao je Dodik.

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić je poželio mir i naglasio da Srpska sem toga želi i ono sto joj pripada po Dejtonskom sporazumu.

Iza nas su, kako je rekao, turbulentna vremena.

- Hvala svima koji su pomogli vojnike iz srpskog naroda. Treći pješadijski put baštini našu tradiciju i to je osnov - rekao je Okolić.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković poželio je pripadnicima Oružanih snaga BiH iz srpskog naroda da u miru obavljaju svoje zakonom definisane poslove.

- Svim pripadnicima vojske, a posebno onima iz srpskog naroda, želim da službuju u miru - rekao je Višković.


Glas Srpske