ODLIKOVAN PROF. DR ZLATKO MAKSIMOVIĆ :: Semberija INFO ::

 

ODLIKOVAN PROF. DR ZLATKO MAKSIMOVIĆ


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas prof. dr Zlatka Maksimovića, direktora JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina, Ordenom časti sa srebrnim zracima Republike Srpske.

Povodom obilježavanja Dana Republike, profesor Maksimović je odlikovan za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju, sprovođenju i pružanju medicinske pomoći, spasavanju ljudskih života, razvoju primarnog, sekundarnog i dijelom tercijalnog nivoa zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj.



„Hvala Predsjedniku Republike Srpske g. Miloradu Dodiku na  ovakvom velikom odlikovanju. Ovo priznanje ne doživljavam kao lično meni nego i svim mojim saradnicima, cjelokupnom timu bijeljinske Bolnice za sve što
radimo u posljednje vrijeme. Odlikovanje takođe obavezuje da i ubuduće radim i više i bolje i posvećenije, a sve u cilju očuvanju zdravlja naših sugrađana“, izjavio je Maksimović povodom odlikovanja.



Ordenom krst milosrđa Republike Srpske  odlikovan je prof.dr Lazar Angelkov, subspecijalista kardiologije za naročit doprinos razvoju elektrofiziologije u JZU Bolnici „Sveti Vračevi“ Bijeljina. Prof.Angelkov je zaposlen u bijeljinskoj bolnici već godinu dana.

Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem predsjednik Dodik odlikovao je danas i prof.dr Sinišu Dučića, specijalistu dječije hirugije i dječije ortopedije, direktora Univerzitetske dječije klinike „Tiršova“ iz Beograda za doprinos u razvoju dječije hirurgije i ortopedije u JZU Bolnici „Sveti Vračevi“ Bijeljina, kao i razvoju ove oblasti zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj.