Nakon sjednice Skupštine SDS-a u Bijeljini: Usvojene izmjene Statuta SDS-a :: Semberija INFO ::

 

Nakon sjednice Skupštine SDS-a u Bijeljini: Usvojene izmjene Statuta SDS-a


Sjednica Skupštine Srpske demokratske stranke održana je u dobroj i konstruktivnoj atmosferi, izjavio je vršilac dužnosti predsjednika SDS Milan Milićević nakon što je danas u popodnevnim satima završena Skupština SDS-a u Bijeljini.

Milićević je izjavio da je ovo posljednja sjednica Skupštine SDS-a u ovom sazivu, jer će nova sjednica biti održana nakon što se završe unutarstranački izbori i konstituiše nova skupština stranke.

“Najvažnije je to što smo usvojili izmjene Statuta SDS-a koje će doprinijeti da Stranka bude puno operativnija, brža i energičnija. Pojednostavili smo strukturu Stranke. Uvažen je stari zahtjev Aktiva žena SDS-a, da 40 odsto žena bude u svim organima stranke, gdje je to moguće. Stranka će postati puno operativnija, formiraće se operativni štabovi na nivou Predsjedništva SDS-a, na nivou predsjedništava opština i gradova.



Izmjene Statuta doprinijeće većoj operativnosti u radu


U pitanju je operativni terenski rad u kojem takvi štabovi, praktično, postaju izborni štabovi u vrijeme izborne kampanje. Riječ je o ljudima koji široj javnosti nisu poznati, ali oni su ti koji poznaju svakog čovjeka i svaki mjesni odbor. Mi ćemo izmjenama Statuta napraviti dobru podlogu za unutarstranačke izbore čiji se završetak očekuje u maju naredne godine. Tada ćemo imati izbornu skupštinu u novom sazivu i tada će biti izabran predsjednik SDS-a i Glavni odbor stranke”, izjavio je Milićević, naglasivši da je današnja Skupština prihvatila ostavke dosadašnjeg predsjednika stranke Mirka Šarovića, kao i ostavke bivših članova Predsjedništva SDS-a.



Unutarstranačkim izborima do novog kvaliteta i nove energije

“Time smo, novi sastav v.d Predsjedništva i ja, kao  vršilac dužnosti predsjednika, dobili odobrenje da krenemo  u unutarstranačke izbore. I u proteklih mjesec i po dana aktivno smo radili i učestvovali u svim političkim procesima. Unutarstranački izbori treba da daju novi kvalitet, novu energiju i nove ljude, uz dužno poštovanje prema osnivačima SDS -a koji će i dalje imati svoje zapaženo mjesto u stranci”.

Na novinarsko pitanje, šta će SDS mijenjati u svom radu i kakav kurs će zauzeti u budućnosti da bi imao bolje izborne rezultate nego do sada, Milićević je odgovorio da će to biti bliskiji kontakti sa članstvom, ali i sa biračima.

“Ići ćemo na direktne kontakte s građanima, jer se stranka u određenom trenutku zatvorila u uske okvire, bilo personalne ili lokalne. U tim okvirima nije bilo dobre političke komunikacije između članstva i stranke. Naš program i naši programski ciljevi ostaju identični, ali način na koji ćemo ih ostvarivati mora da se mijenja i moramo se približiti biračima na terenu”, izjavio je Milan Milićević.


Semberija Info - Lj. Ljubojević