Dodik na konsultacije pozvao predstavnike parlamentarnih stranaka :: Semberija INFO ::

 

Dodik na konsultacije pozvao predstavnike parlamentarnih stranaka


BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su na konsultacije o formiranju Vlade Srpske pozvani predstavnici svih parlamentarnih političkih partija, jer želi da čuje njihovo mišljenje o političkim i ostalim pogledima važnim za Srpsku.

- Nismo dogovorili detalje, a serija sastanaka bi trebalo da počne sutra popodne u mom kabinetu. Oni koji ne žele da dođu hvala im, bar neću provoditi neugodno vrijeme - rekao je Dodik.

Naveo je da ne zna ko će se odazvati sastanku.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da ta stranka očekuje da će i druge političke partije u Srpskoj prihvatiti prijedlog SNSD-a da oni koji obavljaju dvije funkcije jedno primanje preusmjere u humanitarne svrhe.

Očekuje da će i druge partije to uraditi, da se ne bi desilo da neko ko bude poslanik i član upravnih odbora prima dvije naknade, već da naknadu za angažman u odboru usmjeri, na primjer, u Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević".

Ponovio je da će SNSD operacionalizovati stav da izabrani ili imenovani funkcioneri mogu obavljati samo jednu funkciju, te da će razmatrati to pitanje.

-Ostajemo pri onome što smo rekli. Nama je važno, a važno je i za društvo, da oni koji se pojavljauju na dva nivoa ne primaju dvije plate. Tu drugu platu treba da usmjere u humanitarne svrhe, a to će odlučivati partija. Recimo, dobićete račun iz Doma „Rada Vranješević“ i naknade će biti usmjerene tamo ili na neko drugo mjesto - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da će SNSD težiti ka tome da veliki broj ljudi u Republici Srpskoj ima samo jednu funkciju i jedno postavljenje.

Odgovarajući na pitanje da li u druge svrhe treba usmjeriti i novac koji se izdvaja za takozvani "bijeli hljeb", privilegiju koju će koristiti tridesetak poslanika iz prethodnog saziva Narodne skupštine Srpske, Dodik je rekao da ako je to u skladu sa zakonom, onda on tu ne može ništa da učini.

-Ne mogu da prekršim zakon i da kažem da to ne može, ali bi trebalo razmisliti u ovom sazivu parlamenta na koji način to regulisati - rekao je Dodik.


Glas Srpske