Vladika Grigorije: Mladen se ubio zbog naše surovosti i nemilosrdnosti :: Semberija INFO ::

 

Vladika Grigorije: Mladen se ubio zbog naše surovosti i nemilosrdnosti


FRANKFURT - Važno je da budemo puni osjećaja, saosjećanja i da nikada ne smijemo biti bezosjećajni, jer to može da ima strašne posljedice, poručio je episkop diseldorfski i njemački Grigorije.

Naglašava da krhkost nije znak slabosti, osjetljivost nije mana.

-Iako je divan dan, mnogi od nas su potreseni jednim nemilim događajem, jednom smrću mladića iz Laktaša koji se zvao Mladen koji je imao samo 22 godine i koji je htio samo da se zaposli- naveo je vladika Grigorije na društvenim mrežama komentarišući  slučaj Mladena Dulića. Nesrećni mladić snimljen je i ismijavan  prilikom razgovora za posao, a kada se snimak proširio društvenim mrežama uslijedilo je dodatno ponižavanje. Dulić je prije dva dana počinio samoubistvo.

– Njegovoj tragičnoj smrti prethodilo je naše ruganje, naš bezosjećaj na njegovu muku.  Mladen se nije ubio zbog svoje eventualne krhke prirode, već zbog naše surovosti i nemilosrdnosti – rekao je vladika.

Radnik benzinske pumpe Veljko Trišić (44) i Dražen Kudra (30) iz Laktaša uhapšeni su zbog video-snimka na kojem se nalazi Mladen Dulić.


Glas Srpske