UNIVERZITET DODIJELIO POVELjE I PLAKETE :: Semberija INFO ::

 

UNIVERZITET DODIJELIO POVELjE I PLAKETE


Senat Univerziteta u Banjoj Luci na 86. sjednici, 27. 10. 2022. godine, donio je odluke o dodjeli priznanja Univerziteta u Banjoj Luci.

Kako je odlučeno, povelja za zasluge i izuzetan doprinos Univerziteta u Banjoj Luci dodijeljena je prof. dr Radovanu Viškoviću, predsjedniku Vlade Republike Srpske, Đi Pingu, ambasadoru NR Kine u Bosni i Hercegovini i prof. dr Zoranu Miloševiću, pokrajinskom sekretaru za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost AP Vojvodina.
 
S druge strane, Senat je plaketom nagradio dugogodišnje radnike Univerziteta, i to: dr Gorana Grahovca, vanrednog profesora Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, mr Nenada Zeljića, redovnog profesora Akademije umjetnosti, dr Vladimira Malbašića, dekana i redovnog profesora Rudarskog fakulteta, te dr Borka Petrovića, dekana i redovnog profesora Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta.
 
Tokom ove sjednice, održane u prostorijama Rektorata Univerziteta, donesene su i odluke o dodjeli zlatne značke sa likom Nikole Tesle za najbolje diplomirane studente prvog ciklusa studija u akademskoj 2021/2022. godini.
 
Povelje, plakete i zlatne značke najboljim studentima biće uručene na svečanoj akademiji povodom 47 godina uspješnog rada i razvoja Univerziteta u Banjoj Luci, zakazanoj za 7. novembar 2022. godine u 12 časova u Kulturnom centru ,,Banski dvorˮ u Banjoj Luci.