U Srpskoj u tri dana 241 osoba zaražene virusom korona :: Semberija INFO ::

 

U Srpskoj u tri dana 241 osoba zaražene virusom korona


BANjALUKA - Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini izvršeno je testiranje 503 laboratorijska uzorka, a virus korona je potvrđen kod 241 osobe.


Radi se o 110 muškaraca i 131 ženi.

Prema mjestu prebivališta, 29. jula prijavljene su 72 osobe iz Banjaluke, 14 iz Bijeljine, po sedam iz Doboja, Modriče i Čelinca, šest iz Trebinja, po pet iz Gackog i Gradiške, četiri iz Rudog, po tri iz Broda, Zvornika, Laktaša, Prijedora i Foče, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva, Prnjavora i Stanara i po jedna iz Istočne Ilidže, Lopara, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Pala, Pelagićeva, Teslića i Ugljevika.

30. i 31. jula prijavljeno je 40 osoba iz Banjaluke, 16 iz Bijeljine, po četiri iz Zvornika, Prnjavora i Čelinca, po dvije iz Kneževa, Kotor Varoša, Laktaša, Prijedora, Srebrenice i Teslića i po jedna iz Vlasenice, Pala, Srpca, Trebinja i Šipova.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 115.047 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.410 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus, prenosi RTRS.

Testirano je ukupno 432.211 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 118, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 59, a u ostalim bolnicama 59. Na respiratoru je pet osoba (UKC Republike Srpske).


​Glas Srpske