Izborna konferencija Gradskog odbora Socijalističke partije Bijeljina - Petar Đokić: Posvećeni smo svakodnevnim životnim problemima :: Semberija INFO ::

 

Izborna konferencija Gradskog odbora Socijalističke partije Bijeljina - Petar Đokić: Posvećeni smo svakodnevnim životnim problemima


Pripremamo se za Deveti kongres Socijalističke partije koji će biti organizovan do kraja ove godine. Provodimo izbore na svim nivoima naše stranke, od mjesnih organizacija, do opštinskih i gradskih organizacija, izjavio je u Bijeljini Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije, gdje je učestvovao u radu Izborne konferencije Gradskog odbora SP Bijeljina.



“Izborna aktivnost se u okviru naše organizacije realizuje sasvim dobro. Do sada je u tim aktivnostima učestvovalo više hiljada naših članova, što pokazuje visok nivo aktivizma na području Republike Srpske, a već smo formirali i dvadesetak opštinskih odbora na području FBiH, što je novina u našem radu. Građani aktivno djeluju u okviru Socijalističke partije, jer se žele osloniti na nekoga ko je stabilan, ko je u kontinuitetu dosljedan u realizaciji svog programa i politike, svoje ideje, oslanjaju se na nekoga ko je društveno koristan i ko svoje obaveze ispunjava krajnje odgovorno, u najboljem interesu svih ljudi u Republici Srpskoj. Svi naši kadrovi imaju takva zaduženja i opravdali su povjerenje partije. Savjesni su, odgovorni i maju rezultat”, istakao je Đokić, naglasivši da i u okviru Vlade RS Socijalistička partija ima određeni broj resora, gdje ostvaruje dobre rezultate i daje svoj doprinos uspješnom razvoju čitavog sistema vlasti RS. 



“Za područje Semberije od velikog je značaja je da je Socijalistička partija ovdje dio većine u Skupštini grada Bijeljina. I ovdje djelujemo na konstruktivan način, odgovorno i rješavamo pitanja u nadležnosti lokalne skupštine, sa željom da Bijeljina napreduje. Bijeljina napreduje  zahvaljujući sigurno i velikom doprinosu i ulozi koju ima i daje Socijalistička partija ovdje. Naša posvećenost  je posvećenost životu, ljudima, svakodnevnim problemima koje čovjek ima. To nas izdvaja od drugih partija. Borba za pravične društvene principe je trajna borba i mi smo oni koji se za to borimo. Zato nam građani kontinuirano vjeruju. Prepoznaje se naša borba za društvo solidarnosti, socijalnu pravdu, humanističke društvene odnose, za  sveopšti napredak i razvoj”, poručio je Đokić, istakavši da će Socijalistička partija ostati dosljedna tome i u budućnosti.



Nedeljko Jović, predsjednik Gradskog odbora SP Bijeljina  izjavio je da  su u proteklim mjesecima organizovani izbori u mjesnim odborima Socijalističke partije u Semberiji.
“Danas biramo novi Gradski odbor Socijalističke partije u Bijeljini koji će funkcionisati u naredne četiri godine. Interesovanje za naš rad na terenu bilo je ogromno. Imamo nove ljude koji žele s nama da stvaraju u narednom periodu bolje uslove za život u našem gradu i našoj Republici. Punim kapacitetom ćemo krenuti u pripremu narednih opštih izbora i očekujemo puno bolje rezultate nego što smo ostvarivali u ranijim godinama. Razgovori s građanima su to i potvrdili”, izjavio je Jović.

Dalibor Stević, potpredsjednik Socijslističke partije, izjavio je da je bijeljinski Gradski odbor Socijalističke partije jedan od najorganizovanijih i najstabilnijih odbora u okviru Socijalističke partije, te da kontinuirano provodi njenu politiku.

Semberija info - Lj. Ljubojević