EVROPSKA PODRŠKA - POLA MILIONA EVRA ZA REBRENDIRANjE USTANOVA KULTURE :: Semberija INFO ::

 

EVROPSKA PODRŠKA - POLA MILIONA EVRA ZA REBRENDIRANjE USTANOVA KULTURE


Kulturni centar Trebinje
Veliki uspjeh za ustanove kulture iz Republike Srpske: Evropska unija sa 446 hiljada evra finasiraće projekat "Rebrendiranje ustanova kulture zapadnog Balkana".

Ovo je prvi put da javne ustanove kulture iz Srpske budu nosioci jednog ovako velikog projekta u okviru programa "Kreativna Evropa".

Ovaj projekat izabran je kao prvi među više od 300 aplikacija iz cijele Evrope. Razlog za ponos ali i trud svih nosilaca projekta da pokažu da je i našim ustanovama mjesto na kuluturnoj karti Evrope.

- Ovo je prvi put da jedna ustnaova odavde dobija takav projekat - rekao je Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje.

Nosilac projekta je Kuturni centar Trebinje, a partneri su Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, Muzej evropske civilizacije i Mediterana iz Marseja, Fakultet dramskih umjetnosti iz Beograda, Institut za kulturene politike iz Beča, Udruženjem Ink iz Novog Sada i Umjetničkom kolonijom Danilovgrad.

Zahvaljujući ovom projektu, ustanove koje učestvuju trebalo bi da dobiju potpuno novi vizuelni i komunikacijski izgled sa kojim se pojavljuju u javnom prostoru, što će biti zadatak osam odabranih mladih dizajnera.

Projekat će trajati 40 mjeseci, a učestvuju renomirani mentori i stručnjaci evropskih institucija kulture.

(RTRS)