POLITIČKI FORUM PARTIJE DEMOKRATSKOG PROGRESA :: Semberija INFO ::

 

POLITIČKI FORUM PARTIJE DEMOKRATSKOG PROGRESA


Politički forum PDP-a, u saradnji sa Fondacijom Jarl Hjalmarson iz Švedske, uz poštovanje važećih epidemioloških mjera, organizovao konferenciju „Principi slobodnog društva“ kojem su prisustvovali predstavnici Savjeta mladih PDP-a iz više gradova Republike Srpske. Konferenciju je otvorio predsjednik PDP-a Branislav Borenović, dok su se preko internet platformi iz Stokholma javili predstavnici Fondacije Jarl Hjalmarson, te iz Londona predstavnici Konzervativne stranke Velike Britanije.
 
Borenović je istakao da PDP kroz Evropsku narodnu stranku i Međunarodnu demokratsku uniju, najznačajnije evropske i svjetske političke grupacije, već dvadeset godina gradi jake odnose sa međunarodnim partnerima:
 
„Naše partnerstvo se ogleda u vrijednostima i principima koje dijelimo: vladavina prava, slobodno društvo, snažna tržišna ekonomija. Srećan sam što iz generacije u generaciju prenosimo ove vrijednosti, ostajemo stranka koja svoje djelovanje bazira na principima i programu, kao i što održavamo odličnu saradnju sa partnerskim organizacijama širom svijeta što prenosimo novim naraštajima u PDP-u. Naš cilj je jasan: uređeno, zaposleno, pravedno i dostojantveno društvo u kojem važe najviši demokratski standardi i gdje su jake institucije garant jednakosti i slobode svih ljudi bez obzira na političku ili statusnu pripadnost“, rekao je Borenović.
 
Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, mladim učesnicima je govorio o svom bogatom političkom iskustvu:
 
„Vjerujem da ćete vi biti generacija koja će graditi sistem, a ne kultove ličnosti. Edukujte se, jer je to način da širite vidike i budete jedan od pokretača jakog i uspješnog sistema u kojem se ništa neće bazirati samo na jednoj osobi“, istakao je Ivanić.
 
Tokom dvodnevne konferencije učesnicima će se obratiti predsjednica Skupštine grada Stokholm Sesilija Brink, profesor Najdžel Ešford sa Džordž Mejson univerziteta iz SAD-a, Dejvid Krejmer, nekadašnji član Kabineta za demokratiju, ljudska i radnička prava američkog Stejt Departmenta, Fernando Bautista iz El Salvadora koji je član Parlamenta Centralne Amerike, Filipa Brum, nekadašnja direktorica za međunarodnu saradnju britanskih Konzervativaca i drugi.

(PDP)