ROBIJAŠ ISKORISTIO PRILIKU I POBJEGAO IZ ZATVORA :: Semberija INFO ::

 

ROBIJAŠ ISKORISTIO PRILIKU I POBJEGAO IZ ZATVORA


Foto: InfoBijeljina
Zatvorenik koji je radio na obnovi objekta u šibenskom zatvoru u srijedu poslijepodne preskočio je ogradu i pobjegao, a za njim se i dalje traga.

Kako nezvanično saznaje 24sata.hr, više zatvorenika radilo je u srijedu u zatvoru, koji se nalazi pored zgrade suda. Popravljali su krov jednog objekta tokom kojeg su morali privremeno pomaknuti bodljikavu žicu. Navodno je jedan od zatvorenika uz zid prislonio kantu za smeće, popeo se do krova objekta i preskočio zid.

Iz PU šibensko-kninske novinare ovog portala uputili su na Ministarstvo pravosuđa pod kojim se nalazi i Uprava za zatvorski sistem pod kojom se nalaze i svi zatvori i kaznionice u Hrvatskoj. Oni su im odgovorili sljedeće:

“U 18.10 sati zatvorenik A. V. (39) pobjegao je iz kruga Zatvora u Šibeniku prilikom nošenja kante za smeće iz zatvorske kuhinje u kojoj je bio radno angažovan. On je presudom Opštinskog suda u Zadru osuđen na četiri godine i četiri mjeseca zbog teške krađe. O bijegu zatvorenika obavješteno je nadležna policijska stanica i od strane Zatvora u Šibeniku raspisana potjernica. U toku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega zatvorenika iz kruga Zatvora”.

Portal ŠibenikIN navodi kako se radi o Anti Vrkiću rođenom 1980. godine u Zadru, a prebivalište mu se vodi u Obrovcu. Visok je 185 centimetara, ovalnog lica, crne kose i srednje razvijene tjelesne građe.

(srpskainfo.com)