Majci dječaka koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru zaplijenjen automobil :: Semberija INFO ::

 

Majci dječaka koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru zaplijenjen automobil


Foto: Tanjug/AP
Izvršitelji su zaplijenili automobil majke dječaka Koste K. koji je prošle godine počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, potvrdili su njeni advokati.

"To je postupak prinudne naplate koji je pokrenut pre nekog vremena i sada se realizuje. U pitanju je naplata advokatskih troškova kolege Božovića (Ognjen) koji zastupa porodice oštećenih. Oni su u parničnom postupku podneli zahtev za naknadu štete, pa i neke privremene mere. Jedino što je došlo sada na realizaciju jeste njegov troškovnik advokatski", potvrdila je za Euronews Srbija Irina Borović, koja zastupa porodicu dječaka u krivičnom postupku.

Ona je navela da su porodici dječaka koji je počinio masovno ubistvo blokirani svi računi i da je zapljena automobila bila jedini put kojim je to moglo da se namire troškovi.

Advokat Ognjen Božović za Tanjug je izjavio da je Viši sud u Beogradu opredijelio troškove postupka privremene mjere i donio Rješenje o tome, a kako Miljana Kecmanović nije izmirila te troškove, izvršitelji su zaplijenili njen automobil u postupku naplate.

Parničnom postupku po tužbi 27 članova porodice ubijenih, prethodio je postupak određivanje mjere radi obezbjeđenja budućeg novčanog potraživanja, te je roditeljima dječaka koji je počinio masovno ubistvo zabranjeno da otuđe i opterete nepokretnosti, među kojima je bio i automobil.

Protiv roditelja dječaka vodi se pet parničnih postupaka po tužbama članova porodica ubijenih i ranjenih, a za naknadu nematerijalne štete. Takođe protiv njih se vodi i krivični postupak koji je odlukom suda zatvoren za javnost radi zaštite maloljetnih žrtava.

(Tanjug)