Vučić: Otvoreno i korektno sa Lajčakom o teškoj situaciji za srpski narod na KiM :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Otvoreno i korektno sa Lajčakom o teškoj situaciji za srpski narod na KiM


Фото - Танјуг
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u zgradi Predsedništva.

Tokom dana, Lajčak je u Beogradu razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova Markom Đurićem. U Beograd, Lajčak je došao iz Prištine gde je razgovarao sa predstavnicima privremenih institucija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je imao otvoren i korektan razgovor sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u Predsedništvu Srbije o situaciji na Kosovu i Metohiji i gotovo nemogućim uslovima za život srpskog stanovništva izazvanim konstantnim pritiscima i samovoljom vlasti u Prištini.

„Ponovio sam da povratak konstruktivnom dijalogu Beograda i Prištine i normalizacija odnosa leži, prvenstveno, u implementaciji Briselskog sporazuma, odnosno hitnom formiranju Zajednice srpskih opština”, objavio je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsednik Srbije je naglasio da je EU, kao glavni posrednik u tom procesu, u Srbiji imala i imaće ozbiljnog i odgovornog partnera. „Za naš narod na KiM ostajemo beskompromisan oslonac i zaštita njihovih ognjišta i budućnosti”, poručio je Vučić.


Izvor: Politika