Lovci iz Srbije i Republike Srpske lovili u lovištu Južnoafričke Republike kod Pretorije: ANTILOPA KAO ŠAŠE-LAPAMPO KAO DRINA :: Semberija INFO ::

 

Lovci iz Srbije i Republike Srpske lovili u lovištu Južnoafričke Republike kod Pretorije: ANTILOPA KAO ŠAŠE-LAPAMPO KAO DRINA


Srpski lovci, koje su predvodili prekaljeni lovci Zoran Mitrić iz Loznice i dr Tihomir Veinović, tokom posjete lovcima Južnoafričke Republike uživali su u tri lovišta kod Pretorije, gdje je bogat fond raznih divljači.

U pratnji domaćima, i prije svega Duška Janjića, vrsnog lovca iz Srbije, koji dugo živi i radi u ovoj zemlji, upoznali su, pored ostalog, ljepote prirode u tom delu JAR, ali i lično se uvjerili kakva se pažnja posvećuje njenom očuvanju i unapređenju lovišta i bogatstvu životinja u njima.Goste iz Srbije naročito je oduševilo lovište na samoj granici sa Bocvanom, koje, kao Srbiju i BiH Drina, prirodno dijeli rijeka Lumpapo.

-Nigde na svijetu nema tako raznovrsnog sastava antilopa i po ljepoti i po veličini -kaže lovac Zoran Mitrić iza kog je bogato iskustvo lovom u čitavom svijetu, a posebno u Africi. -Ovde "stoluju" dajker i sejbl antilope, koje su najmanje, a tu su i one teške od 900 do 1200 kilograma.Tu su i svinje sa karakterističnim kljovama, koje smo, nekad, kao klinci, mogli da vidimo samo u popularnom serijalu "Opstanak". Lovci su, ovdje, sjajno organizovani i ko dođe ima svu potrebnu logistiku.Ovo je, može se reći, visoki lovni turizam za koji, vidjeli smo, ima ogromne potencijale Srbija.

Lovci iz JAR zainteresovani su da upoznaju lovišta Srbije, ali i ona u Republici Srpskoj sa čijim udruženjima njihovi gosti izmaju sjajne veze od Zvornika do Zelengore. Lovci iz Srbije odstrijelili su 11 životinja iz afričkih oaza lovljenja, što su kamerama ovjekovečili.

-Ovo je veliki događaj i doživljaj za mene, novo iskustvo i bogato saznanje, ne samo o lovu, već i ljepotama ove zemlje, ali i gostoljubivosti naših domaćina, sa kojima lovci, na čelu sa Zoranom Mitrićem, odavno sarađuju, druže se i razmijenjuju iskustva -kaže dr Tihomir Veinović, ugledni ljekar iz Novog Sada. -Ništa im nije bilo teško, ne samo da nas ugoste, već i pokažu baš najveće dragocjenosti i puste da vidimo i lovimo zaista ono što je najbolje.