Vučić: Zbog geopolitičke situacije plaćamo visoku cijenu, veliki je pritisak na Srbiju :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Zbog geopolitičke situacije plaćamo visoku cijenu, veliki je pritisak na Srbiju


Foto: Tanjug/AP
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija zbog sveukupne geopolitičke situacije plaća visoku cijenu, zbog čega je on rekao da smo u izuzetno teškoj situaciji i da smo u njoj ne svojom krivicom.

On je na konferenciji za novinare rekao da želi da ukaže da je najbitnija tema pitanje Kosovu iM i onoga što se dešava u Pokrajini, kao i članstva KiM u Savjet Evrope. 
 
„Govoriću o tome i o našem narodu u BiH. Radi se o sveukupnom pritisku na Srbiju i srpski narod, pre svega zbog naše vojne neutralnosti, odnosa prema sukobu u Ukrajini i poziciji Srbije da osuđuje napad na suverenu zemlju, ali da se ne pridružuje sankcijama Rusiji. Treći razlog, a vezan je za oba prethodna je da zapadne zemlje osećaju veliki pritisak zbog napredovanja ruskih snaga i nesigurnosti kako će se završiti rat, a pritisnuti mogućim budućim politikama iz Moskve koje će se bazirati na onome što se neretko naziva kosovski presedan“, rekao je Vučić. 
 
Zbog toga je potrebno sve to skloniti iz ruku ruskog predsjednika Vladimira Putina i tu se Srbija i srpski narod nerijetko nađu na meti ne samo Prištine, već i onih koji su ih podržavali, istakao je Vučić. 
 
Kako je rekao, zbog toga će on pokušati da napravi politički i ekonomski presjek stanja u kome se Srbija nalazi sa potezima koje će kao predsjednik Republike preduzimati, a za koje veruje da će podržati i Vlada i Skupština. 
 
(RTRS)