Djed (88) digao sebi spomenik i uklesao datum smrti iako je još živ :: Semberija INFO ::

 

Djed (88) digao sebi spomenik i uklesao datum smrti iako je još živ


Foto: TikTok / Printscreen
Poljoprivrednik Dobrivoje Antonijević (88) iz Roćevca kod Svilajnca u Srbiji podigao je sam sebi spomenik jer je htio da bude po njegovoj želji, prenosi "Prva Televizija". Mnogima je njegov potez bizaran jer je Dobrivoje to napravio za života.

Na spomeniku su fotografije iz različitih perioda njegovog života, datum rođenja, ali i datum smrti 24. septembar 2030. godine, kada bi trebao napuniti 95 godina.

Kamenoresci su bili, kažu, šokirani jer im niko još nije došao s takvom željom, ali urezali su ono što je Dobrivoje tražio.

"Djed je htio naručiti sebi spomenik za života. Izrazio je želju kakav spomenik želi, što želi od fotografija i natpisa. Donio je jedan papirić na kojem piše godina rođenja i ondje je stajala još jedna godina. Pitao sam ga: 'Da li je ovo neka greška? Šalite se?'. A on mi je odgovorio: 'Ne, ne, ne. To će tako biti'," rekao je klesar kroz smijeh. 

Svoj potez je za "Prvu Televiziju" komentarisao i Dobrivoje.

"Spomenik sam napravio prije četiri godine. Ostajem pri tom datumu jer smatram da je 95 godina solidan životni vijek. Svjestan sam da ja ne određujem kada ću umrijeti. Doduše, volio bih poživjeti i duže jer još uživam u životu. Bilo kako bilo, datum neću mijenjati. Neka to naprave moji potomci" rekao je Antonijević. 

Kako pišu mediji, Dobrivoje živi sam jer mu je sin Živoslav preminuo 2010. godine u 48. godini, a supruga Stana Jevremović prije četiri godine. Voli kada mu dođu dva unuka i četiri praunuka. Ima i mnogo prijatelja iz okolnih sela s kojima se rado druži. Zdravlje ga dobro služi, a ne nosi čak ni naočale.

(Nezavisne)