Slavna crnogorska glumica preminula u Meksiku :: Semberija INFO ::

 

Slavna crnogorska glumica preminula u Meksiku


Poznata glumica crnogorskog porijekla, Aleksandra Aćimović, poznatija kao Saša Montenegro, preminula je u 78. godini.

Kako se navodi, posljedica njene smrti je moždani udar koji je doživela.

Informaciju je potvrdilo meksičko Nacionalno udruženje glumaca na svom Facebook nalogu.

Crnogorka je rođena u Bariju, u Italiji, a njena porodica je emigrirala iz Republike Jugoslavije u Argentinu. Saša je odlučila da se oproba u Meksiku gde je imala uspješnu umjetničku karijeru i postala poznata glumica.

Ovu Crnogorku krasila je nevjerovatna ljepota, koja joj je donijela i zanimljive poslovne ponude. Sve to u kombinaciji sa harizmom omogućili su joj da postane jedna od svojevremeno najpopularnijih, ali i najljepših meksičkih glumica.

Karijeru je započela kao model, a onda je uplovila i u svijet meksičkih sapunica, te doživjela vrtoglavu slavu.
Ipak, njen ljubavni život bio je najzanimljiviji javnosti. Rastom popularnosti u Meksiku, za njeno ime se počelo čuti i u cijelom svijetu. Ovakva slava omogućila joj je da bude u kontaktu sa najmoćnijim ljudima toga vremena. U jeku svoje slave upoznala je Hosea Lopeza Portilja, predsjednika Meksičke Republike od 1976. do 1982. godine, a taj susret umnogome mijenja njenu sudbinu.

Imala je buran ljubavni život, a vrlo brzo poslije upoznavanja Hosea Lopeza, otpočinje romansu sa njim. Kako je godinama već bio oženjen, njihova romansa je odjeknula u javnosti i izazvala skandal neviđenih razmjera. Ova ljubav je doslovno podijelila zemlju, dok su ih jednu u potpunosti podržavali, drugi su ih najstrašnije osuđivali.

Ubrzo su dobili dvoje djece - kćerku Nabilu i sina Aleksandra. Ali, vezu su ozvaniči brakom tek 1995. godine, nakon što je preminula Karmen, supruga predsjednika. Ta činjenica je izazvali još više gneva u meksičkoj javnosti, a konztroverze o Saši su postajale sve brojnije.

Ova ljepotica, porijeklom iz Crne Gore, više nije mogla da izdrži ogroman pritisak sa svih strana i povukla te se skroz povukla iz medija i glume i brinula o porodici i djeci. Ljubav sa Portiljom je doživjela krah početko 2000-ih, a razlog razvoda nije poznat. Međutim, brakorazvodna parnica nikada nije okončana, jer je Hose iznenada preminuo u februaru 2004. godine usljed srčanih problema.

Glumica je nakon toga zadržala pravo na ekonomske beneficije koje joj je zakon dodijelio kao legitimnoj udovici političara. Poslije smrti supruga, ponovo se upustila u šoubiznis, učestvovala je u raznim projektima, čak se vratila i na filmsko platnom ulogom u "Kraju tišine".

Posljednji intervju je dala 2018. godine u kojem se istakla da želi da se posveti djeci i drugim poslovima i od tada se više nije pojavljivala nigdje u javnosti.

(Kurir)