ALEKSANDAR VUČIĆ NAKON RAZGOVORA S KIRIJAKOSOM MICOTAKISOM: Srbija želi da kupi deo luka Pirej i Solun :: Semberija INFO ::

 

ALEKSANDAR VUČIĆ NAKON RAZGOVORA S KIRIJAKOSOM MICOTAKISOM: Srbija želi da kupi deo luka Pirej i Solun


Фото - Танјуг
Izvor: Politika

Naše zemlje su uvek podržavale teritorijalni integritet jedna druge, poručio je predsednik Srbije, dok je premijer Grčke rekao da stav njegove vlade prema Kosmetu ostaje nepromenjen.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče posle sastanka s premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom da je sagovorniku rekao da je Srbija čvrsto opredeljena za ubrzanje evropskog puta ka EU, ali da očekuje od Evrope i jasne signale podrške na tom putu. Zahvalio je Grčkoj na toj podršci, navodeći da to nije samo formalna rečenica koju političari izgovaraju kao poštapalicu, već je od suštinskog značaja za našu zemlju. Istakao je da je Grčka jedan od značajnih i najvećih iskrenih podržavalaca Srbije na njenom evropskom putu i napomenuo da se tokom razgovora postavilo pitanje ima li Srbija neke druge alternative, neke druge puteve i želi li Srbija da bude deo EU, ali i želi li Evropa da Srbija bude deo EU...

VIŠE NA  politika.rs