Mandić: Ne znam otkud tolika mržnja prema trobojci :: Semberija INFO ::

 

Mandić: Ne znam otkud tolika mržnja prema trobojci


Фото - Танјуг
Izvor: Politika

To je bila zastava kraljevine i knjaževine Crne Gore. Fotografije sanduka kralja Nikole i članova njegove porodice u San Remu ukazuju da su bili obavijeni trobojkama, podsetio je Mandić.

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić rekao je da mu nije jasno otkud u delu crnogorske političke javnosti mržnja prema trobojci.

Mandić je to rekao na sednici parlamenta odgovarajući na opozicione komentare da u svom kabinetu drži i trobojku, koja, kako su oni izjavili, nije državni simbol Crne Gore.

Mandić im je odgovorio da je trobojka bila zastava kraljevine i knjaževine Crne Gore.

Branislav Nenezić iz SD Crne Gore zatražio je da se Demokratska Crna Gora izjasni o zbog isticanja tuđih simbola u kabinetu predsednika parlamenta.

Odgovorio mu je Andrija Mandić rečima da je to zastava kraljevine i knjaževine Crne Gore.

"Otkud tolika mržnja prema trobojci, to je bila zastava kraljevine i knjaževine Crne Gore. Fotografije sanduka kralja Nikole i članova njegove porodice u San Remu ukazuju da su bili obavijeni trobojkama. Morate da pokažete više razumevanja za drugačije stavove", rekao je Mandić.

„Bio sam poslanik u ovom parlamentu kada se izglasavala ova zastava. Ja najbolje znam kako je tada promišljao poslanički klub DPS-a. Ne morate meni objašnjavati kako je to bilo i kakva je bila upornost nekadašnjeg predsednika Skupštine Ranka Krivokapića, da to bude ova zastava.

Na kraju je DPS pristao na to, a u poslaničkom klubu im je stajala trobojka. Možete naći koliko god hoćete takvih fotografija iz poslaničkog kluba DPS. Danas ta potreba da se kamenom gađa neko ko poštuje te tradicionalne simbole Crne Gore, mislim da ne služi na čast", rekao je Mandić.