Vučić: Bio4 Kampus velika stvar za našu zemlju, to je budućnost :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Bio4 Kampus velika stvar za našu zemlju, to je budućnost


Фото - Танјуг

Izvor: Tanjug / Glas Srpske

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras na svečanosti povodom izdavanja građevinske dozvole za BIO4 Kampus, koji će biti novi Bioekonomski centar u Evropi, da je to velika stvar za našu zemlju i nešto što predstavlja budućnost.

Vučić je rekao da je podržao ideju za izgradnju Bio4 Kampusa iako o tome ništa nije znao, ali da je razumeo da je nešto što je dobro za Srbiju.

Kazao je da je njegova zasluga u tome što je tražio od ministra finansija Siniše Malog da obezbedi sredstva za taj projekat, a koja nisu mala. Vučić je naglasio da će sigurno biti potrebno više od sada predviđenih 450 miliona evra i da će verovatno sa novim troškovima koji se budu pojavili i novim idejama to doći do 600 miliona evra.

"Ali dobro, to je jedna velika stvar za našu zemlju i pogrešno sam rekao da je to naša prednost u odnosu na zemlje regiona. To je naša zajednička prednost, celog regiona i svi ovde iz celog regiona zajedno sa nama, kao što i mi sa njima u njihovim zemljama, moramo da radimo zajedno po najvažnijim pitanjima iz saradnji nauke i biologije i savremene tehnologije. To je nešto što svakako predstavlja budućnost", rekao je Vučić.