Napadnuta Skupština grada Beograda :: Semberija INFO ::

 

Napadnuta Skupština grada Beograda


Izvor: Politika

Funkcioneri i pristalice liste Srbija protiv nasilja napali su večeras Skupštinu grada Beograda.

Predvodnici tog dela opozicije pokušavaju da upadnu u zgradu Skupštine grada i na taj način preuzmu vlast.

Prethodno su kandidati ove liste Aleksandar Jovanović Ćuta i Srđan Milivojević na protestu ispred Republičke izborne komisije najavili da će zauzeti Skupštinu grada.

Policijski službenik koji obezbeđuje zgradu Skupštine grada zamolio je okupljene da se udalje od štićenog objekta i ne pokušavaju nasilni upad jer je to krivično delo. Na to upozorenje, kandidat liste Srbija protiv nasilja za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović zahtevao je da ga puste u, kako kaže, njegovu kancelariju.

Okupljeni su razbili ulazna vrata i pokušavaju da uđu u Skupštinu grada. Deo pristalica kamenicama razbija prozore, skrnavi zastave Srbije i baca baklje u pokušaju da zapale zgradu.

Protest je započeo ispred zgrade RIK-a gde su funkcioneri liste Srbija protiv nasilja izjavili da su došli da traže „osvojenu pobedu” na beogradskim izborima i da neće dozvoliti, kako kažu, „krađu glasova”.

Na skupu su predstavnici koalicije SPN Srđan Milivojević, Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Radomir Lazović, Borko Stefanović, Aleksandar Jovanović, Vladimir Obradović, Janko Veselinović, Pavle Grbović i drugi.