Srpska i Srbija jedno tijelo jedna duša :: Semberija INFO ::

 

Srpska i Srbija jedno tijelo jedna duša


Za Semberija info - Mladen Vasilić

U Višegradu, u Domu kulture Ivo Andrić  održan je veličanstveni skup Srba sa obje obale Drine "Sve za Srbiju, Republiku Srpsku ni za šta" u organizaciji Udruženja "Naša Drina" čiji je predsjednik Igor Braunović koji  je i predsjednik  Saveza boračkih organizacija Srbije i Republike  Srpske. 



Srbija i Republika Srpska su jedno.Drina je kičma srpskog naroda koji je nedjeljiv i čiji duhovni prostor nema granice.Nada da dvije srpske brzo budu jedno da nemaju kako je rekao Braunović jednu himnu. 

Drina nije granica našeg roda.To su samo neke od poruka velikog sabora Srba sa dvije obale Drine koji smatraju da ova rijeka neće još dugo imati granične prelaze. 



Igora Braunovića,kako su rekli domaćini, kao i njegove članove Naše Drina koja osim u drugim dijelovima Republike Srpske dobija i u slavnom Višegradu, a uskoro i u Crnoj Gori i Makedoniji. 

Mladen Đurović zahvaljujući se na ovom skupu u gradu na Drini izrazio je zahvalnost matici Srbiji za sve što čini za svoj rod na lijevoj obali Drine ističući da je saradnja sve bolja i da samo ide uzlaznom linijom kako dolikuje  braći. 

Pozdravio je saboraše, prije svih Igora Braunovića i generala Vinka Pandurović ratnog komandanta Višegradske brigade Vojske Republike  Srpske.



Sabor su pozdravili i predstavnici prekaljeni boraca među kojima je bilo dirljivo obraćanje Branislava Puhala bliskog saborca generala Mladića. 

Jedinstvo,mir, tolerancija i sloga rekao je gradonačelnik Višegrada ključne su poruke skupa. 

Predsjednik Naše Drine Braunović uputio je pozdrav, punu podršku i spremnost za velika djela. 

-Siguran sam da i Milorad kao ja jedva čeka da umesto večeras dvije slušamo jednu himnu-rekao je Braunović. 

Sveštenici SPC kratko su poručili -Jedan most,jedan narod, jedna država.Priređen je bogat kulturno umjetnički program i film o Našoj Drini.Saborovanje je nastavljeno u hotelu Višegradu.