Vučić: Sljedeća godina mnogo teža, ugroženi Srbi na KiM i u Srpskoj :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Sljedeća godina mnogo teža, ugroženi Srbi na KiM i u Srpskoj


Фото - Танјуг
Izvor: Tanjug / Glas Srpske

BEOGRAD - Neprolazno i vječno za naš narod i građane uvijek su samo SANU, SPC i naša srpska država, rekao je danas na Danu Srpske akademije nauka i umetnosti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je naglasio da strahuje da će sljedeća godina biti mnogo teža i gora za cijeli svijet, pa i za nas Srbe.

- Plašim se da nam ta godina donosi mnogo više sukoba i nemira nego što je to donela prethodna i ova. Mislim na svaku vrstu ugroženosti našeg naroda na KiM, ali i u Republici Srpskoj - rekao je Vučić.

Naglasio je da nam je potrebno jedinstvo i zajednički odgovor na izazove. Kako je dodao govoreći o dijalogu koji se vodi o Kosovu i Metohiji, Srbija će tražiti kompromisna rješenja, ali i braniti svoje nacionalne interese.

- Ne očekujte da će situacija biti po nas nešto bolja, kada govorimo o svetskim izborima sledeće godine, biće najteža u našoj savremenoj istoriji, ali verujem da će biti i kraj velikog dela teškoća sa kojima se suočavamo - istakao je Vučić i dodao:

"Uvek treba da težimo kompromisu, ali ne treba da se odreknemo onoga što je naše po međunarodnom pravu, ne treba da se odreknemo naše teritorije. Da pokušamo da sačuvamo mir, a ponekad da se i ispod kamena sakrijemo, da ne ugrozimo budućnost naše zemlje i da čekamo povoljnu priliku da sa istinom i pravdom izađemo pred svet i dobijemo poštovanje sveta".

Napomenuo je da je važno da čuvamo ono što pripada našoj zemlji, sačuvamo mir i da ne ugrozimo budućnost zemlje i čekamo povoljnu priliku da sa istinom i pravdom izađemo pred svijet.

- Samo SANU, SPC i Srbija su večne - poručio je na kraju obraćanja predsednik Srbije.

Srpska akademija nauka i umetnosti obilježava danas 182 godine od osnivanja.